Filtriranje Odaberi kategoriju
0 kom 0,00 kn 0
Šifra: J2413000

JBL ProAqua Test K Pottasium

JBL ProAqua Test K Pottasium J2413000 Testiranje vode JBL
Komentari (0)
Šifra: J2413000
Cijena
150,05 kn
U cijenu je uključen PDV
Dodaj u košaricu

Besplatna dostava na narudžbe iznad 200 kn.

Dostupno na webshopu
Nije dostupno u prodavaonicama
Opis

JBL PROAQUATEST K Potassium

Jednostavan i brzi test za mjerenje i rutinske kontrole sadržaja kalija u slatkovodnim akvarijima. Pakiranje sadrži testni komplet za otprilike 25 testiranja. Komplet se sastoji od 2 reagensa, staklene test posude, šprice, žlice za doziranje i obojene skale. JBL Pro AquaTest K Potassium je jednostavan test zamućenosti i praćenje razine kalija u slatkovodnoj i morskoj akvarijskoj vodi.

Zašto testirati?
Kalij je jedan od makroelemenata koji se, unutar par sati, vrlo brzo i učinkovito apsorbira te privremeno odlaže u biljke u slatkoj vodi. U usporedbi s drugim elementima biljke u rastu trebaju više kalija. Kao rezultat toga koncentracije kalija mogu pasti na najmanju razinu, uzrokujući stagnaciju rasta biljaka, čak i ako se voda u akvariju redovito fertilizira (npr. tjedno). Nedostatak kalija dovodi do klorotičnih mrlja na rubovima listova biljaka, koje se postepeno povećavaju, a zatim se pretvaraju u sivo-smeđe nekroze (listovi se mogu naborati i zatim uvenuti). Razine kalija u vodi iz slavine (u središnjoj Europi), u usporedbi s prirodnim biotopima, su uglavnom preniske, osobito ako se uzmu u obzir koncentracije kalcija i magnezija. Za dobar rast biljaka uglavnom su potrebne vrijednosti od oko 10 mg/L, u akvarijima s visokom razinom osvjetljenja, s intenzitetom osvjetljenja te vrijednosti moraju biti oko 30 mg/L. Veće vrijednosti kalija u vodi akvarija potiču rast zelenih algi. Prisutnost kalija u morskoj vodi iznosi 380-400 mg/L, međutim konzumira se samo u malim količinama; izrazito visoke razine kalija opasne su za osjetljive životinje poput škampa. Razine kalija u akvarijskoj vodi potrebne je mjeriti na dnevnoj bazi, time se utvrđuje potrebitost biljaka te se u skladu s istima gnojivo može ispravno dozirati. Nakon toga se rutinske kontrole mogu vršiti nakon duljih intervala.

Za detaljnije informacije o proizvodu pročitajte uputu.
OPREZ: Špricu uvijek usmjerite okomito prema dolje prilikom kapanja i svakako izbjegavajte mjehuriće. Vanjska površina treba biti suha. Bočica mora biti čvrsto zatvorena. Čuvati reagens na suhom mjestu i sobnoj temperaturi. Držati u originalnom pakiranju.
Upozorenja i sigurnosne upute:
Reagens 1: sadrži natrijev hidroksid.
Reagens 1 i 2: Izaziva ozbiljne opekline kože i oštećenja oka. Ako je potreban savjet liječnika, ponesite spremnik ili upute o proizvodu. Držite izvan dohvata djece. Ako je na koži: odmah skinuti svu onečišćenu odjeću; kožu isperite vodom (ili pod tušem). U slučaju dodira s očima: pažljivo ispirite vodom nekoliko minuta (ukoliko imate kontaktne leće, uklonite ih i nastavite s ispiranjem). Sadržaj / spremnik odložite u skladu s lokalnim / regionalnim / nacionalnim / međunarodnim propisima.

Proizvođač: JBL Gmbh & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka.
Zemlja porijekla: Njemačka.

Značajke
Namjena Testiranje K
Vrste akvarija Slatkovodni akvariji
Komentari (0)
Pošalji svoj komentar

Tvoja ocijena

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Drugi su komentirali
Trenutno nema komentara