Filtriranje Odaberi kategoriju

Sve što #ClanObitelji treba - ostvari 10% popusta na 5700+ proizvoda uz promo kod PHS-OZUJAK24 Kreni>

0 kom 0,00 0
Šifra: J2412500

JBL ProAqua Test NO3 Nitrate

JBL ProAqua Test NO3 Nitrate J2412500 Akvaristika/Briga i održavanje/Testiranje vode JBL
Komentari (0)
  • Upozorenje: Oprez
Šifra: J2412500
25,15
U cijenu je uključen PDV
KOM
Dodaj u košaricu

Besplatna dostava na narudžbe iznad 35,00 .
Dostava unutar 1-2 radna dana!

Dostupno na webshopu
Nije dostupno u prodavaonicama
Opis

JBL PRO AQUATEST NO3 Nitrate
Jednostavan i brzi kolorimetrijski test za rutinsko praćenje udjela nitrata u slatkovodnoj i morskoj akvarijskoj vodi te u vrtnim jezercima. Pakiranje sadrži: 1 nitrat test za otprilike 40 testiranja, 2 reagensa, 2 staklene posude s poklopcem, mjernu žličicu, špricu, stalak za usporedbu i obojene skale. JBL PROAQUATEST NO3 Nitrate namijenjen je za mjerenje i rutinsku kontrolu razine nitrata u slatkovodnoj i morskoj akvarijskoj vodi i u jezercima. Pomoću metode kompenzacije specijalno razvijene u JBL-u precizni i pouzdani rezultati mogući su i u umjereno obojenoj akvarijskoj vodi, npr. obojenost od filtar treseta ili lijekova.

Zašto testirati?
Proces razgradnje svih organskih tvari (ostaci hrane i biljaka, riblje izlučevine) u akvariju i vrtnim jezerima odvija se u fazama: bjelančevine > amonij > nitriti > nitrati. Za ovaj proces odgovorne su određene bakterije. Mjerenjem pojedinačnih međufaza amonijaka, nitrita i nitrata, dobivaju se zaključci o funkcionalnosti sustava u akvariju i vrtnim jezerima. Obično se ne smije dozvoliti nakupljanje amonija i nitrita jer može doći do poremećaja ravnoteže bakterija. Kontinuirano povećanje sadržaja nitrata, popraćeno niskim ili neotkrivenim sadržajem amonija i nitrita, karakteristično je za pravilno funkcioniranje bakterija, ali istovremeno ukazuje na nedostatnu ravnotežu između riba (izvor dušika) i biljaka (potrošači). U vrtnim jezerima to se često događa u gusto naseljenim jezerima koi riba bez supstrata ili dovoljne močvarne zone da bi djelovao kao biljni sustav pročišćavanja. Moguće je i unos gnojiva koja sadrže nitrate iz okolice. Ako je u vodi pored nitrata prisutan i fosfat, pretjerano visoki sadržaj nitrata potiče rast neželjenih algi. Zbog toga sadržaj nitrata treba održavati ispod 30 mg/L u slatkoj vodi i ispod 20 mg/L u morskoj vodi. U vrtnim jezerima, razina nitrata ne smije prelaziti 5 mg/L, a idealno bi bilo da sadržaj uopće nije mjerljiv. U gusto zasađenim akvarijima sa samo nekoliko riba, može se dogoditi upravo suprotno: Nitrat postaje faktor nedostatka i potrebno je dozirati dodatke kako bi biljke uspjevale i rasle. To je poseban slučaj s tzv. "aquascapingom".

*VAŽNA NAPOMENA*: Špricu uvijek usmjerite okomito prema dolje prilikom kapanja i svakako izbjegavajte mjehuriće. Vanjska površina treba biti suha. Bočica mora biti čvrsto zatvorena. Čuvati reagens na suhom mjestu i sobnoj temperaturi. Držati u originalnom pakiranju.

Najbolje upotrijebiti do / serijski broj, LOT: otisnuto je na pakiranju.
Proizvođač: JBL Gmbh & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka.
Zemlja podrijetla: Njemačka.

Značajke
Vrsta proizvoda Test setovi
Namjena Testiranje NO3
Vrste akvarija Morski akvariji, Slatkovodni akvariji
Komentari (0)
Pošalji svoj komentar

Tvoja ocjena

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Drugi su komentirali
Trenutno nema komentara
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid
Zendesk LiveChat
Google Ads

Google tag manager
Google ecommerce
Facebook pixel