Filtriranje Odaberi kategoriju

Sve što #ClanObitelji treba - ostvari 10% popusta na 5400+ proizvoda uz promo kod PHS-TRAVANJ24  Kreni>

0 kom 0,00 0
Šifra: J2413800

JBL Proaqua Test CO2-pH Permanent

JBL Proaqua Test CO2-pH Permanent J2413800 Akvaristika/Briga i održavanje/Testiranje vode JBL
Komentari (0)
Šifra: J2413800
16,65
U cijenu je uključen PDV
KOM
Dodaj u košaricu

Besplatna dostava na narudžbe iznad 35,00 .
Dostava unutar 1-2 radna dana!

Dostupno na webshopu
Nije dostupno u prodavaonicama
Opis

JBL PRO AQUATEST CO2 Permanent plus pH
Trajni test za istovremeno mjerenje CO2 i pH vrijednosti slatkovodne akvarijske vode. Set se sastoji od indikatorskog spremnika, 1 indikatorskog reagensa (+1 dodatna bočica), i okruglih dijagram skala. Radi pomoću spremnika s indikatorskom tekućinom koja je odvojena od okolne vode zračnim jastučićem. Iako CO2 može nesmetano prodrijeti kroz ovaj zračni jastučić, druge kiseline otopljene u vodi (npr. huminske kiseline) koje bi krivotvorile rezultate ispitivanje, drže se podalje od indikatorske tekućine. Budući da je trenutna pH vrijednost akvarijske vode izravno povezana s karbonatnom tvrdoćom i sadržajem CO2, pH vrijednost može se odrediti pomoću obojanog indikatora i sadržaja CO2.

Zašto testirati?
Ugljični dioksid (CO2) najvažnija je hranjiva tvar za biljke. Njegova potrošnja razlikuje se od akvarija do akvarija, a između ostalog ovisi o sljedećim čimbenicima: broju i zahtjevima biljaka, karbonatnoj tvrdoći i kretanju vode te svjetlosti. Gnojidba s CO2 obično se vrši sustavom gnojiva s CO2. U akvarijskoj vodi preporučuje se sadržaj CO2 između 15 i 30 mg/L; ovaj raspon siguran je za ribe, a istovremeno osigurava bujan rast biljaka. Raspon 20-25 mg/L pokazao se idealnim. Kod posebnih akvarija s velikim brojem biljaka, tzv. "scape akvarij", mogu biti potrebne vrijednosti veće od 35 mg/L. Ovim testom možete odrediti sadržaj CO2 u vašoj akvarijskoj vodi u mg/L i na taj način nadzirati podešavanje vašeg sustava gnojiva s CO2. Vrijednost pH, koja se može istovremeno očitati, također omogućuje održavanje pH vrijednosti konstantnom koliko je god moguće. To pogoduje dobrobiti riba i zdravlju vodenog bilja, bez potrebe za dodatnim mjerenjima.

Napomena: Pri gnojenju s tzv. tekućim ugljikom, nadgledanje gnojiva s JBL PRO AQUATEST CO2 Permanent plus pH nije moguće jer ta gnojiva u sebi ne sadrže CO2 već druge ugljikove spojeve. Indikatorska tekućina stoga uvijek ostaje plave boje.

*VAŽNA NAPOMENA*: Špricu uvijek usmjerite okomito prema dolje prilikom kapanja i svakako izbjegavajte mjehuriće. Vanjska površina treba biti suha. Bočica mora biti čvrsto zatvorena. Čuvati reagens na suhom mjestu i sobnoj temperaturi. Držati u originalnom pakiranju.

Najbolje upotrijebiti do / serijski broj, LOT: otisnuto je na pakiranju.
Proizvođač: JBL Gmbh & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka.
Zemlja podrijetla: Njemačka.

Značajke
Vrsta proizvoda Test setovi
Namjena Testiranje CO2, Testiranje pH 6,4 - 7,8
Vrste akvarija Slatkovodni akvariji
Komentari (0)
Pošalji svoj komentar

Tvoja ocjena

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Drugi su komentirali
Trenutno nema komentara
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid
Zendesk LiveChat
Google Ads

Google tag manager
Google ecommerce
Facebook pixel