Filtriranje Odaberi kategoriju

Sve što #ClanObitelji treba - ostvari 10% popusta na 5700+ proizvoda uz promo kod PHS-OZUJAK24 Kreni>

0 kom 0,00 0
Šifra: J6253600

JBL BioNitratEX - novo

JBL BioNitratEX - novo J6253600 Akvaristika/Filter materijal/Univerzalni JBL
Komentari (0)
Šifra: J6253600
29,10
U cijenu je uključen PDV
Dodaj u košaricu

Besplatna dostava na narudžbe iznad 35,00 .
Dostava unutar 1-2 radna dana!

Dostupno na webshopu
Nije dostupno u prodavaonicama
Opis

JBL BioNitratEX
Visoko učinkovit biološki filtarski materijali za uklanjanje nitrata u slatkovodnim akvarijima. Kontrolira rast algi i poboljšava životne uvjete akvarija razbijanjem nitrata. Biološka denitrifikacija je redukcija nitrata u plinoviti dušik preko bakterija. JBL BioNitratEX sastoji se od malih kuglica koje sadrže hranjive tvari za bakterije i tako potiču naseljavanje denitrificirajućih bakterija koje su prisutne u svakom akvariju u velikom broju. Mrežasta vrećica oko filtar materijala ograničava protok vode i na taj način osigurava ispravnu brzinu protoka unutar vrećice. Ishod je željeni okoliš siromašan kisikom. Vrećica nikada ne smije biti otvorena.
Korištenje u slatkovodnom akvariju: postavite mrežastu vrećicu kao posljednji medij filtriranja u akvarijskom filtru. Ukoliko je potrebno nekoliko vrećica, prvo stavite jednu, nakon tjedan dana drugu, itd.. Za akvarije s normalnim ribljim fondom (maks. 1 cm ribe po litri vode), jedna vrećica za 50 litara vode bi trebala biti dostatna; u akvarijima s većom gustoćom ribljeg fonda, jedna vrećica je dovoljna za 30 litara vode. jedno pakiranje je dovoljno za 120 do 200 litara vode. Nakon aktivacijske faze od 2 do 3 tjedna, materijal dostiže krajnju bakterijsku kolonizaciju i počinje se razvijati puni efekt. Povremeno se unutar vrećice nakupi mala količina plina koji oslobodite laganim pritiskanjem vrećice. Neugodan miris je potpuno bezopasan i ne ugrožava život u akvariju. Ne ispirite vrećicu. U rijetkim slučajevima moguće je zamućenje vode za vrijeme aktivacijske faze. To se jednostavno otklanja kratkim filtriranjem s JBL Carbomec activ-om. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/L i više) potrebno je reducirati promjenom vode ili korištenjem ionskog izmjenjivača.
Korištenje u morskom akvariju: BioNitratEx pogodan je za korištenje u morskom akvariju. Koristite kao što je opisano za slatkovodne akvarije, ali dodajte jedan sloj aktivnog ugljena (JBL Carbomec ultra) BioNitratEx-u u filtar kako bi izbjegli ispiranje hranjivih tvari i kako bi izbjegli zamućivanje vode za vrijeme aktivacijske faze. Prekomjernu razinu nitrata (50 mg/L i više) potrebno je reducirati na primjeren način (promjena vode).
Trajanje učinka: do 12 mjeseci u akvarijima normalne gustoće ribljeg fonda (1 cm ribe po litri vode).
Kontrola vode: koristite JBL PROAQUA TEST NO3 NITRATE.
Napomena: uklanjanje nitrata iz akvarijske vode ne može u potpunosti zamijeniti redovnu djelomičnu promjenu vode. Jedino može produljiti intervale zamjene vode. Uz korištenje JBL BioNitratEX-a preporučamo zamjenu otprilike 20% akvarijske vode svaki mjesec. To je neophodno da bi se spriječilo obogaćivanje štetnicima i ostalim sredstvima.

Pakiranje sadrži 100 bio kuglica za razbijanje nitrata, dostatno za 200-300 L akvarijske vode (1 kuglica za 2-3 L vode).
Proizvođač: JBL Gmbh & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka.
Zemlja podrijetla: Francuska.

Značajke
Namjena Uklanjanje algi, Uklanjanje nitrata
Materijal Bioplastika
Komentari (0)
Pošalji svoj komentar

Tvoja ocjena

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Drugi su komentirali
Trenutno nema komentara
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid
Zendesk LiveChat
Google Ads

Google tag manager
Google ecommerce
Facebook pixel