Filtriranje Odaberi kategoriju

Sve što #ClanObitelji treba - ostvari 10% popusta na 5400+ proizvoda uz promo kod PHS-TRAVANJ24  Kreni>

0 kom 0,00 0
Datum objave: 26.10.2020

Zašto mačka odbija upotrebljavati posudu s pijeskom?

Što je razlog ovog ponašanja?

Razloga ovom stresnom ponašanju može biti više. Možda ste se nedavno preselili ili preuredili dom u kojem živite, manjak higijene WC posude, loša pozicija koja ne odgovara korisniku (buka, promet ukućana, zatrpan ulaz) ili zdravstveni problem ljubimca… Sve to može biti mogući razlog za ne korištenje posude s pijeskom.

Što napraviti da ga ponovno počne koristiti?

  • PRESELITE POSUDU

Ukoliko ste se svi zajedno preselili potrebno je vremena da se mačka navikne na novi životni prostor pa tako i na WC posudu. Ako je u trenutku korištenja posude netko mačku prestrašio, svakako posudu preselite na drugu lokaciju jer mačka će za krivca optuživati baš ovaj predmet.

  • ZAMJENITE POSTOJEĆU POSUDU NOVOM

Kako mačka raste tako i njena posuda mora rasti zajedno s njom, osim ako ste se u samom startu odlučili za veću posudu. Korisnicima zatvorenih WC posuda u slučaju ovog problema preporučujemo skidanje gornjeg dijela posude tzv. poklopca ili uklanjanje vratašca.

Pregledajte našu ponudu WC-a i lopatica za WC.

  • ČEŠĆE MIJENJANJE PIJESKA

Mačke jako njeguju svoj čisti izgled, čistoću preferiraju i u WC posudi. Čistite pijesak redovito i ukoliko osjetite neugodan miris zamijenite cijeli pijesak, jer bez obzira što izgleda čisto, miris ukazuje  suprotno, a isto shvaća i Vaša mačka. WC posudu potrebno je oprati jednom tjedno i naša je preporuka to učiniti sredstvom bez mirisa ili sodom bikarbonom.

Pregledajte našu ponudu pijeska i stelja za WC posude.

  • U BLIZINI POSUDE POSLOŽITE IGRAČKE

Nemojte ovo krivo shvatiti, u WC posudi nije potrebno pripremiti zabavu već je potrebno s igračkama stvoriti  „siguran“ prostor u prostoriji u kojoj se nalazi WC posuda. Zdjelice za hranu i vodu ne preporučamo u istoj prostoriji jer bi one svakako odvlačile pažnju mački od onog što je trenutno bitnije.

Pregledajte našu ponudu igračaka za mace.

  • ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Bolna defekacija ili uriniranje mačka će povezivati s WC posudom te će iz tog razloga odbijati korištenje iste. Obratite pažnju: ako prilikom obavljanja nužde mačka proizvodi bolan mijauk ili ako pijesak ili mjesto gdje je obavila nuždu ima tragove s primjesama krvi - svakako se obratite veterinaru.

Kada riješite zdravstvene tegobe riješiti ćete i problem vršenja nužde u WC posudu.

Komentari 0
Pošalji svoj komentar

Tvoja ocjena

Tvoj email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar.
Drugi su komentirali
Trenutno nema komentara
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid
Zendesk LiveChat
Google Ads

Google tag manager
Google ecommerce
Facebook pixel